IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren in negen buurten van zeven grote steden in Nederland. De weekendschool is begonnen in zogeheten achterstandswijken maar wil model staan voor ideaal onderwijs voor alle jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren tussen tien en veertien jaar, gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses.

 

Het onderwijs wordt verzorgd door gepassioneerde vakexperts uit een breed scala aan vakgebieden. Het curriculum omvat vijftien vakken, waaronder Geneeskunde, Recht, Journalistiek, Ondernemen, Filosofie, Beeldende Kunst; vaardigheidstrainingen en door leerlingen zelf georganiseerde lessen. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het Future for Life programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte Masterclasses en concrete carrièrekansen.

 

IMC Weekendschool IMC Weekendschool

 

De oudste alumni zijn 23 jaar en komen inmiddels zelf alweer lesgeven. Een R&D groep doet in samenwerking met universiteiten onderzoek naar de methodes en effecten. Een belangrijke onderzoeksbevinding is dat oud-weekendschoolleerlingen zich actiever blijven ontwikkelen dan niet-weekendschoolleerlingen.

 

IMC Weekendschool is in 1998 ontworpen door psycholoog Heleen Terwijn en wordt vanaf de start gesteund door IMC Financial Markets & Assets Management. Alle onderdelen van IMC Weekendschool worden gefinancierd door een betrokken netwerk van bedrijven en fondsen.